MKE’DE PATLAMA

MKE’DE PATLAMA

Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE roket ve patlayıcı madde fabrikasının üretimhanesinde patlama meydana geldi

A+ A-

Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE roket ve patlayıcı madde fabrikasının üretimhanesinde patlama meydana geldi. Milli Savunma Bakanlığı, patlamada 5 işçinin şehit olduğunu duyurdu. Vali Şahin, patlamanın nedenine dair açıklama yaptı.

Patlamamın sesi çevre yerleşim yerlerinde duyuldu. Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi.

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

5 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında sabah saatlerinde yaşanan patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

MSB tarafından yapılan açıklamada, “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamaya dair, "Saat 8.45 civarında kimyasal tepkimeden kaynaklandığı ilk izlenime göre bir patlama meydana geldi. Orada çalışan 5 işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. Allah'tan rahmet diliyorum. Şuanda Cumhuriyet savcılarımız durumu inceliyor, daha geniş ve detaylı açıklamayı daha net bilgiler geldikten sonra paylaşacağız. Enkaz altında kalan herkese ulaşıldı. Sayın Bakan Yardımcımızdan Yönetim Kurulu Başkanı olduğu bir tesis, kendisi daha detaylı bilgi vermek isteyebilir. Kimyasal tepkime olduğuna dair kanaatler var ama savcılarımız inceleyecek." açıklamasını yaptı. 


Bu haber toplam 982 defa okunmuştur